Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fattar ingen sammanhangen?

Visserligen har jag sett många exempel på att människor inte alltid använder hjärnan men jag förvånas ändå ibland över resonemang jag hör.

Annons

Samma person som nyss sa ”A” säger nu ”B” och förstår inte att det krockar!

Svensken i allmänhet är stolt som sjutton över du förmåner vi har och hur vi tar hand om varandra, men faller för lockbetet med ”sänkt skatt”.

Alla tycker att vården ska vara högkvalitativ och inte kosta mer än några hundralappar för att besöka en läkare - och behövs specialister, undersökningar med avancerad utrustning och behandling ska denna ingå, genom remisser. Allt ska ske i samma stund vi behöver det och att sjuka får vänta på den vård de behöver accepterar vi inte, men får samhället inte in tillräckligt med skatter för att betala det så är det inte svårt att förstå varför köerna blir långa och vården blir sämre.

Ropen på att tandvården ska ingå i detta fina paket har pågått under lång tid, svensken tycker att kostnaden för tandvård är absurd, men det är så - och till och med högre än så - som det blir när det inte bekostas av våra skatter!

Våra barn ska gå gratis i skola och överallt få lika bra undervisning, skolmaten ska vara gratis och är vi inte nöjda skriker vi högt över hur bedrövligt det är. Det kanske är bedrövligt men ska det fungera behövs faktiskt en kassa med skattepengar för att bekosta den! Alternativet är privata skolor, där kvaliteten beror på hur mycket pengar du har i plånboken och där vissa kanske inte har råd med någon skola alls!

Den dag vi behöver samhällets hjälp, detta sociala system vi byggt upp under 1900-talet, kräver vi att hjälpen ska finnas där.

Hur kommer det sig att ingen vill betala?

Linda Olofsson

J Svensken i allmänhet är stolt som sjutton över du förmåner vi har och hur vi tar hand om varandra, men faller för lockbetet med ”sänkt skatt”.

Linda Olofsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel