Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fastlåsta i praktiken

Sedan den nuvarande regeringen införde Fas 3 för oss långtidsarbetslösa har inte mycket hänt, den enda effekten blev att vi får arbeta gratis åt giriga företag, föreningar eller kommuner som utnyttjar oss arbetspraktikanter som gratis arbetskraft på skattebetalarnas bekostnad.

 Arbetsgivarna får 225 kronor om dagen för att ta emot oss och dessutom betalar de inte en enda krona i lön, detta ska skattebetalarna stå för, vi jobbar precis lika mycket som vanliga anställda men får som högst ut A-kasseersättning vilket ligger flera tusen kronor under en lägsta lön. Det är märkligt att inte Arbetsförmedlingen reagerar på detta, det är precis som om de sover eller blundar för detta. Vi som är i Fas 3 har ej rätt till utbildning såvida vi inte betalar den själv, men vem har råd med det när man knappt får betalt för utfört arbete? Detta leder till att vi blir fastlåsta i praktikplats efter praktikplats. Det finns således ingen anledning för en arbesgivare att anställa oss när de kan få oss som gratis arbetskraft. Hur kan det vara lagligt att företag och föreningar bygger upp sin ekonomi på gratis arbetskraft?

Arbetspraktikanten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel