Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fastighetsbolag stäms för snöras

Snö och is rasade ner på två personer.
Nu stäms fastighetsbolaget för händelsen.

Händelsen inträffade på Kyrkgatan i Östersund i februari 2012. Två personer, en man och en kvinna, fick snö och isras på sig när de befann sig utanför byggnaden. Kvinnan fick en sårskada på fingret och en lättare hjärnskakning när snön och isen rasade ner. Mannen fick en halv tand utslagen, en flisa ur en annan tand utslagen och en lättare hjärnskakning.

Företaget som äger fastigheten yrkas att betala en företagsbot på 50 000 kronor för grov oaktsamhet.

Kvinnan yrkar att bolaget totalt ska betala henne 23 900 kronor på grund av skador hon fick vid händelsen samt fysiskt och psykiskt lidande. Mannen yrkar att fastighetsbolaget ska betala totalt 6160 kronor för förlorad arbetsinkomst efter händelsen samt för fysiskt och psykiskt lidande.

Bevisningen i fallet har bland annat bestått av förhör med vittne om dennes kännedom om rutiner för snöskottning på fastighetens tak, att det saknats ansvarig och rutiner för snöskottning vid den tiden då händelsen inträffade.