Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fast kriget var värre

Det kunde vara värre. Vi kunde ha haft en utrikesminister som slätat över den israeliska attacken mot Ship to Gaza. Det gör inte Carl Bildt (M), och han slår fast att det krävs en internationell undersökning inom FN:s ram.

Tyvärr är Bildt inte lika tydlig på hur blockaden av Gaza ska brytas. Sverige avgör inte den frågan. USA diskuterar nu med Egypten, som nu öppnat gränsen.

Men Sverige har ingen anledning att som Bildt vill, ligga lågt. De rödgrönas förslag om att kalla hem militärattachén avfärdar han som en lekstuga. Varför det är bättre att inget göra får vi inte veta.

Många ser hur Israel nu saknar all hänsyn till motparten. Fast nog är det märkligt att denna insikt inte tydligt märktes redan under Israels krig mot Gaza. Det var ett så mycket värre brott där de ansvariga förtjänar att hamna inför krigsförbrytartribunal.

För många godtar ännu anfallskrig som ett sätt att lösa konflikter.

”De rödgrönas förslag om att kalla hem militärattachén avfärdar han som en lekstuga. Varför det är bättre att inget göra får vi inte veta.