Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fast and furious

/
  • I den fjärde filmen om bilbusen Dom Toretto utvecklas Vin Diesels rollfigur ytterligare.Foto: Press

Genre: Action
Premiär: 3 april 2009
Skådespelare: Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez
Regi: Justin Lin
Speltid: 1 tim 40 min
Censur: 15 år
Betyg: 2

Annons

Ni har sett det förut. Vin Diesel spottar ur sig förutsägbara oneliners och kör bil som om det inte fanns någon morgondag. När det inte är streetrace fylls filmen av musik med tung bas och Vin Diesel dricker öl omgiven av miljontals brudar i minimala bikinis eller visar sin massiva kroppshydda iförd ett linne i storlek XXS.

I den fjärde filmen om bilbusen Dom Toretto utvecklas Vin Diesels rollfigur ytterligare. Plötsligt är Dom Toretto lillebror till David Carusos rollfigur i ”CSI: Miami”.

Med hjälp av sin briljanta hjärna upptäcker han omedelbart spår vid en brottsplats, spår som den korkade polisen naturligtvis missat, och som den store förare han är kan han med hjälp av att dra fingret längs vägbanan komma fram till vem som är boven i dramat. Det enda som saknas är solglasögon och en omodern frisyr.

Men trots att vi har sett det förut, och trots att vi vet hur filmen slutar, är biljakterna faktiskt spännande. ”Fast and furious” bjuder inte på något fantastiskt skådespel eller ett briljant manus, men underhållande biljaktscener finns det däremot gott om.

Mer läsning

Annons