Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fartfylld show i bullrig kyrka

/
  • Det bjöds på fartfylld mix mellan show och mässa när Vokalensemblen, instrumentalister och dansare under ledning av Marie Tängmark framförde showen ”Heal the World” i Stora kyrkan under onsdagskvällen.  Foto: Ulrika Andersson
  • Foto: Ulrika Andersson

Det lär knappast finnas någon som känner sig oinformerad om att musikikonen Michael Jackson gick bort under året.

Annons

Har man inte lyssnat på hans musik så kanske man åtminstone följt hans relativt spektakulära karriär på olika sätt. Om inte det kanske man förfasat sig över hans sönderopererade näsa.

Förmodligen har inte alla lyssnat på hans musik mer koncentrerat eller tagit del av hans textbearbetning mer på allvar. Men han var en mästare med texter och det var väl främst det som initiativtagarna till kvällens evenemang velat vidareföremedla. Hans engagemang för världen och den lilla människan.

Valet av lokal är förståeligt om det är verksamheter inom församlingen som står för de medverkande. Men det var svårt att på riktigt kunna ta del av danserna som nog bara några få av publiken kunde se bra. Synd när man lagt ner så mycket arbete på koreografi och dräkter.

Det måste också vara en fullständig mardröm att som ljudtekniker få detta uppdrag. Stora kyrkan har i sin rena akustik ett problem med att allt ljud bara snurrar runt. Med elförstärkningen blev det inte lättare. Tyvärr fanns under kvällen inte speciellt mycket balans mellan musikerna och solister och kör. Bullrigt och onyanserat ljud och störande med rundgången. Att fått höra texterna noga kändes viktigt denna kväll, men de gick inte fram speciellt tydligt.

Det bjöds på en fartfylld mix mellan show och mässa. Några av höjdpunkterna var för mig till exempel Tina Matsson i Smile och solisten i You are not alone samt Marcus Reinholz dans. Dessutom visade Bosse Lindberg igen vilken riktigt bra gitarrist han är. Jag gillade också att man gett sig i kast med Michael Jacksons musik på det här sättet. De visade att den går att göra intressant med små medel utan att behöva vara i en jättearena med pumpande rökmaskiner.

Annons