Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färre ungdomar drar benen efter sig

De blir allt färre men de är fortfarande en betydande stor grupp.

Antalet ungdomar som är arbetslösa i Jämtland minskar.

Annons

1424 personer, så många ungdomar var arbetslösa, arbetssökande i program med aktivitetsstöd, i januari i länets kommuner. Det är 196 personer färre än för ett år sedan, då var siffran 1620 stycken.

– Att ungdomar får ett jobb och därmed klarar sin egen försörjning är centralt i vårt uppdrag. Vi har ett gott samarbete med kommuner och näringslivet och den insats vi ser som ger bäst resultat är praktik säger Fredrika Henriksson, chef för arbetsförmedlingen i Östersund.

Antal öppet arbetslösa i januari var 404 och de i program var 1 020 personer, i landet i stort minskade andelen med 1,6 procentenheter till 16,6 procent.

Minst antal arbetslösa ungdomar i åldrarna 18 till 24 år finns i Åre kommun, 11,4 procent. Medan Strömsunds kommun har flest, 23,5 procent. Totalt var 18,2 procent av ungdomarna i länet arbetslösa, motsvarade siffra förra året var 20,6 procent.