Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färre ungdomar drar benen efter sig

De blir allt färre men de är fortfarande en betydande stor grupp.

Antalet ungdomar som är arbetslösa i Jämtland minskar.

1424 personer, så många ungdomar var arbetslösa, arbetssökande i program med aktivitetsstöd, i januari i länets kommuner. Det är 196 personer färre än för ett år sedan, då var siffran 1620 stycken.

– Att ungdomar får ett jobb och därmed klarar sin egen försörjning är centralt i vårt uppdrag. Vi har ett gott samarbete med kommuner och näringslivet och den insats vi ser som ger bäst resultat är praktik säger Fredrika Henriksson, chef för arbetsförmedlingen i Östersund.

Antal öppet arbetslösa i januari var 404 och de i program var 1 020 personer, i landet i stort minskade andelen med 1,6 procentenheter till 16,6 procent.

Minst antal arbetslösa ungdomar i åldrarna 18 till 24 år finns i Åre kommun, 11,4 procent. Medan Strömsunds kommun har flest, 23,5 procent. Totalt var 18,2 procent av ungdomarna i länet arbetslösa, motsvarade siffra förra året var 20,6 procent.