Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färre prenumererar på papperstidning

Allt färre läser nyheter i pappersform. Trenden är tydlig i hela Sverige och även i länet.

När alla svenska tidningars upplagor för 2013 redovisades syns det att många människor väljer att prenumerera på papperstidningar i mindre utsträckning än tidigare. Så ser det ut även i Jämtlands län. Länstidningen har tappat 900 abonnenter jämfört med mätningen för 2012. Östersundsposten minskade med 1600 exemplar och Tidningen Härjedalens minskning var 300 exemplar.

– Vår minskade pappersupplaga är i linje med den upplageutveckling vi ser på hela morgontidningsmarknaden. Våra läsare blir allt mer digitala och det återspeglar sig så klart i pappersupplagorna. Papperstidningen är numera bara en av våra olika kanaler.  Vi är numera också mer restriktiva med rabatter och kampanjer vilket också till viss del påverkar upplagesiffran, säger LT:s chefredaktör Lennart Mattsson.

Räckviddssiffror som beskriver hur många som läser tidningen varje dag visar att LT når 37000 personer varje dag. Tidningen Härjedalen har 11 000 läsare per vecka.

Enligt mätningsföretaget Orvesto når LT på nätet 64 000 personer i veckan.