Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färre politiker i fullmäktige

Det ser ut att bli färre politiker i Ragunda kommuns fullmäktige efter valet i höst. Gruppen som tagit fram förslaget är dock oenig.

31 ledamöter i kommunfullmäktige kan bli 25 redan nästa mandatperiod. Åtgärden är möjlig tack vare ett riksdagsbeslut med en ändring av kommunallagen. Lagen trädde i kraft 1 februari 2014 och gör att antalet ledamöter kan ändras.

Beslut om ändringen måste fattas av kommunfullmäktige innan februari månads utgång. Frågan kommer att behandlas av kommunstyrelsen på tisdag.

Det är gruppen Vital demokrati som tagit fram förslaget. I den ingår fyra politiska partier där Vänsterpartiet motsätter sig att ändra nuvarande ordning.

I det nya systemet skulle mandatfördelning, med förra valets resultat, vara: Centerpartiet 6 mandat, Socialdemokraterna 14 mandat, Vänsterpartiet 2 mandat och Allians för Ragunda 3 mandat.