Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färre konkurser i Jämtland

Företagskonkurserna i landet fortsätter att minska i snabb takt. Även i Jämtland har antalet konkurser minskat.

Under april månad noterades dock en liten ökning. Då försattes sju företag i Jämtland i konkurs. Motsvarande månad förra året var det fem konkurser.

I hela landet försattes 493 företag i konkurs i april år. Detta att jämföra med 660 konkurser i april 2009. Det är en minskning med 25 procent, enligt färsk statistik från affärs- och kreditupplysningsföretaget UC.

När det gäller perioden januari-april i år så har det varit färre konkurser i Jämtlands län jämfört med motsvarande period i fjol. 16 företag i länet har gått i konkurs under årets fyra första månader. I fjol var antalet konkurser i länet 23 under motsvarande period. Det är en minskning med hela 30 procent.

Siffrorna för hela landet visar också att konkurserna minskat under årets fyra första månader. Under perioden januari-april i år har 2 083 företag försatts i konkurs. Motsvarande period i fjol var antalet konkurser 2 565, vilket innebär en minskning med 19 procent.

- Den ökade efterfrågan som många företag just nu upplever har lett till en betydande förbättring av det ekonomiska läget med stärkt likviditet för många företag, säger Roland Sigbladh, marknadschef på UC.


KENNETH JOHANSSON/Nyhetsbyrån NA Media