Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Farligt bra krig i dåligt sällskap

/
  • Gastkramande. Svenskutvecklade Battlefield: Bad Company 2 bjuder på gastkramande och pulshöjande krigsaction i gnistrande HD-grafik.

(Dice/EA)sionspaket och booster

Ålder: 16+

Format: PS3, Xbox 360, PC

Genre: Förstapersonskjutare

Betyg: 4

Annons

Historien om den framgångsrika Battlefield-serien börjar redan innan det första spelet kom. Utvecklarna DICE köpte Refraction Games som gjorde spelet Codename Eagle som utspelas under första världskriget.

Ur det spelet växte det som blev en svensk dundersuccé fram: Battlefield 1942, släppt 2002. Den stora grejen förutom realistiska strider var multiplayerläget där upp till 64 spelare kunde drabba samman samtidigt online.

Sedan dess har det släppts ett antal uppföljare med expansionspaket och flera boost pack: Battlefield Vietnam (2004) tog konceptet till Vietnam men blev inte lika framgångsrikt.

Battlefield 2: Modern Combat (2005) var det första spelet som släpptes till konsol (Playstation 2 och Xbox 360).

Battlefield 2142 (2006) tog stridandet till framtiden men bara på PC.

Battlefield: Bad company (2008) släpptes bara till konsol och hade stöd för 24 spelare online. Den stora grejen var förstörelse nästan allt i spelet gick att skjutya eller spränga sönder.

Battlefield 1943 (2009) blev en snabbsäljande lågprisvariant av Battlefield 1942 för konsol.

I dagarna har Battlefield: Bad company 2 släppts och det är utan tvekan det bästa spelet hittills i serien. Samma grupp soldater som i ettan (din karaktär heter Marlowe), i ett fiktivt krig mellan väst och öst (och mellanöstern). Du transporteras från kontinent till kontinent för att utföra olika uppdrag. Grafiken är skarp, rent av hänförande i HD (ibland med snötäckta höga berg som fond), kontrollen utan anmärkning.

Det är lätt att använda vapnen ladda, byta och du får tydliga instruktioner om vad du ska göra (följ ledaren, typ). Så du är snabbt i det som är spelets styrka stridens hetta. Det är en adrenalinsprutande upplevelse att förflytta dig med eldunderstöd mellan stridsvagnhinder och klipputsprång medan kulorna viner över ditt huvud.

Det här nerviga actionspäckade strider är inte nytt. Men DICE har något gastkramande, pulshöjande och direkt farligt.

Det är det inte många som kan matcha.

Att du kan röra dig förhållandevis fritt och ta egna initiativ i trängda lägen är en tillgång.

Så dina stridskamrater i Bad company 2 är kanske dåligt sällskap men du längtar tillbaka till dem när du stängt av konsolen för kvällen.

Till sist: Ja, ett ”Battlefield 3” är under utveckling.

Mer läsning

Annons