Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Farlig väg – men kommunen avvaktar

Vägen är livsfarlig, men något övergångsställe blir det inte. Och efter flera års diskussioner finns ännu ingen plan.

Den sista november 2010 skrev Krokomsbon Sören Runesson ett medborgarförslag om att Krokoms kommun måste göra den hårt trafikerade Föllingevägen, mellan värdshuset och handelsplatsen på motsatta sidan, mer trafiksäker.

Nu har det gått drygt tre år och ännu har ingenting hänt.

Trafikintensiteten är om möjligt ännu hårdare och Sören Runesson är orolig.

– Det är enormt mycket folk som hoppar av bussen och går över och handlar från OK/Q8. Det är livsfarligt. Det är folk som är på väg att bli överkörda. Det är bara en tidsfråga.

Nu har han skrivit ett nytt brev till de högst ansvariga politikerna i Krokom:

"Min fråga till kommunfullmäktige är, hur många år till tar det innan ni tar ett beslut om ett övergångsställe vid Krokomsporten?".

– Från kommunens sida gjorda man det enkelt för sig. De skyfflade över frågan till Trafikverket, säger Runesson.

Och Trafikverket har enligt Sören Runesson sagt att frågan är en kommunal angelägenhet. De väntar bara på ritningar på säkerhetshöjande trafikåtgärder i form av övergångsställe eller trafiksignaler.

Men Krokoms kommun har inga planer alls.

– Jag är inte riktigt insatt i det där. Krokomsporten har varit en process redan innan jag började. Något ska väl göras, men sådan inblick har jag inte, säger kommunens trafikhandläggare, Thomas Jonsson.

Owen Laws, (Mp), ordförande i bygg- och miljönämnden:

– Det är ingenting på gång. Det är mycket för att det inte är klart med hur framtiden blir för Krokomsporten. Vi kommer inte vidare där.

– Vem som ska ta initiativ till förändringar där är inte rikt klar.

Men någon måste ju sätta ner foten. Och det bör väl ligga på någons ansvar att övergången blir säker?

– Ja, det är inte så mycket folk som går över vägen där. Rent krasst, hur ska man prioritera om man ser på samhället i stort?

Owen Laws säger att det är Trafikverket som äger Föllingevägen och att det är de som ska bekosta ett framtida övergångsställe.

– Men de vill att kommunen ska ha en plan för hur man vill att det ska se ut. Och kommunen prioriterar inte den planen så länge det inte är någon utveckling på Krokomsporten.