Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Farlig trafik vid förskola

Trafiksäkerheten vid Lövsta förskola på Frösön är inte bra. Det anser föräldrarådet som vill att kommunen åtgärdar bristerna.

Lövsta är Östersunds största förskola med åtta avdelningar och plats för totalt 152 barn. Men trafiksäkerheten är långt ifrån tillfredsställande. I alla fall enligt föräldrarådet som har skickat ett medborgarförslag till kommunen med begäran om förbättringar.

Många barn hämtas och lämnas vid ungefär samma tidpunkt varje dag och förskolans parkeringsfickor är inte tillräckligt stora enligt föräldrarådet. Det innebär att väldigt många föräldrar måste parkera på andra sidan vägen och sedan med sina barn korsa den för att komma till förskolan. Dessutom på en plats där trafiken skyms av ett vägkrön.

Det föräldrarådet helst vill se är en hastighetssänkning från 50 kilometer till 30 kilometer i timmen samt väghinder i form av trafikbulor och ett rejält övergångsställe.

Men det handlar inte enbart om hämtning och lämning av barnen. Även när de tillsammans med förskolepersonal ska på olika utflykter måste vägen passeras vilket innebär risker enligt föräldrarådet.

I medborgarförslaget påpekar rådet även att hämtnings- och lämningsfickorna är för smala och att flera bilar har skrapat i varandra eftersom det har varit trångt.