Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färjan-turné för Vidundret

I vintras avslöjade Estrad norr sina planer på att sätta upp föreställningen Vidundret som behandlar ämnet Storsjöodjuret.

– Initiativet har inte kunnat komma lämpligare, säger Susanne Kindström.

På onsdag är det premiär för Vidundret vid Kyrkbryggan i Hoverberg. Föreställningen utspelar sig på vägfärjan Hymer, och kommer efter premiären i Hoverberg att besöka ytterligare tre platser runt Storsjön innan turnén avslutas i just Hoverberg den 14 augusti.

I anslutning till föreställningarna kommer det att anordnas marknader, servering och andra typer av aktiviteter för hela familjen.

Estrad norr står som initiativtagare till projektet, men byarna där teaterbåten lägger till står för det mesta som händer på sidan om själva teaterscenen.

– När Estrad norr knackade på och ville sätta upp en föreställning om just Storsjöodjuret jublade vi. Det här ligger precis rätt i tiden och stämmer bra överrens med vår helhetsambition, säger Susanne Kindström.

I samband med onsdagens föreställning i Hoverberg kommer ortens föreningar och företagare att erbjuda bland annat hantverksförsäljning, hästskjutsar, gudstjänst, båtturer, och fiskedamm. På Hoverbergstoppen visas också en ny installation av upplevelseproducenten Karin Jonsson upp.

– Vi försöker verkligen ta till vara på det här tillfället och visa upp oss från vår bästa sida, säger Susanne Kindström.

Men att Svenstaviksföretagarna och Estrad norr satsar på Storsjöodjuret samtidigt är en ren tillfällighet, menar regissör Olle Törnqvist.

– Vi började prata om det här projektet redan för tio år sedan. I bland väcks samma tanke oss olika människor samtidigt utan att det finns någon förklaring till det, säger han.

– Samtidigt tror jag att Storsjöodjuret är ständigt lika aktuellt. Så länge ingen har bevisat att odjuret inte finns är det i alla högsta grad levande, fortsätter Olle Törnqvist.