Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färja och bilväg avstängda

I stormens framfart har en färjeväg och en bilväg i länet blivit avstängda på grund av hårt väder.

Annons

Vid halv 17.30-tiden på onsdagen stängdes väg 531 mellan Mittådalen och Ljungdalen, i Härjealen och Bergs kommun, av för biltrafik. Anledningen är att vädret är för hårt på vägen över Flatruet. Enligt Trafikverket ska vägen åter igen vara öppen vid klockan 08 på torsdags morgonen.

Även färjetrafiken har blivit drabbad av det hårda vädret. Färjan mellan Håkansta och västra Nordeön är avstängd i både riktningarna. När färjan kan tänkas gå igen är oklart.

I övrigt är det strömavbrott som hägrar i länet. Av E.ON:s kunder är det dem som är bosatta i Strömsunds och Ragunda kommun som är värst drabbade. 1030 kunder i Strömsund och 161 var vid 19.45 fortfarande utan ström.

E.ON rapporterar att det finns risk för att ett antal av deras kunder kommer att vara utan ström i kväll och i natt. Många av de som nu är strömlösa är dessvärre samma kunder som drabbades av stormen Hilde för 10 dagar sedan.
Företaget har 100 montörer ute som redan har påbörjat felavhjälpningen. De kommer att arbeta till sen kväll.