Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Farhågorna besannades

Ett riktigt bra rockband, med rutin och finfina finesser. En riktigt dålig publik, med inslag av semesterfirande stockholmare fortfarande iklädd dagens skidbyxor.

Ibland händer det, att någon av nattklubbarna i Åre bokar in ett riktigt bra rockband. För ett drygt år sedan var det The Soundtrack of Our Lives strax innan de la ner sin verksamhet. I lördags kom benhårda rockbandet Imperial State Electric till Country Club.

När det kommer till Åre finns två saker som är viktiga att understryka:

1. Det är i första hand en skidort.

2. Hälften av invånarna är turister (ungefär).

Med detta i huvudet är det inte utan en klump i magen jag kör till Åre. Mina tankar om kvällen är följande:

Imperial State Electric kommer att kliva upp på scenen och rocka som rockbandet bör. Med tanke på att evenemanget benämns som "after ski" kommer däremot publiken inte kunna matcha liveunderhållningen. Det är sportlovsperiod och delar av södra Sveriges befolkning har semester. Oundvikligen kommer de som har vanan inne och en inkomst över medel att ta sig till Åre för att åka skidor, och det är de som kommer att möta det här bandet när de ska rocka ut sina toner. Problemet? Medelålders skidturister med en fatöl i varje hand och skidbyxorna fortfarande på drar sig nog för att stå och vifta med armarna mot Nicke Anderssons (sångare i Imperial State Electric) vaniljfärgade elgitarr.

Till Country Club kommer en del musikentusiaster och två delar skidtokiga öldrickare. Detta märks främst genom att ett gap uppstår i publiken, bokstavligen. Längst fram har vi scenen, framför den står ett tiotal glada entusiaster som sjunger och dansar med till tonerna, därefter ett gap och till sist majoriteten som bara vill lyssna på musiken. Nog för att det är helt okej att bete sig precis hur man vill när man är på rockkonsert, och problemet ligger inte hos någon av dem som var på spelningen. Problemet är att ett band som Imperial State Electric inte ska spela på after ski-ställen. De spelar bra, men det verkar gå lite på autopilot däruppe på scenen, och utan onödiga (men önskade) utsvävningar. Kanske påverkas de av att Åres unga vuxna inte verkar uppskatta ett bra rockband, utan hellre går till närmaste dansgolv där housemusiken dunkas ut ur högtalarna.