Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färgstark delfinal i Musik direkt

/

Föräldrar, kompisar och nyfikna nykomlingar. Alla satt de förväntansfulla när ljuset tonades ner i Storsjöteaterns stora salong.

Annons

Strålkastarljuset lyste upp en lika strålande Mia Kempff som välkomnade besökarna. Hennes färglada klänning, skulle det visa sig, speglade kvällens innehåll.

-We love you Mia, ropade några i publiken

Bandet Gladare än en pinne stod redo på scenen med entusiasmen lysande i sina ögon. Med revyaktig humor och stämsång tumlade de fram genom två egenskrivna låtar på temat kärlek. Därefter klev en ensam Michel Evans in i ljuset med sin gitarr. Genom en makalös kombination av slag, fingerspel och omstämningar fick han det att låta som ett helt band. Ännu mer imponerande var det när han började sjunga till. Det enda som saknades var lite mera självförtroende.

Som en brysk kontrast var det sedan dags för bandet Sitt still för i helvete. Namnet, berättade de, var inspirerat av en skrikig mellanstadieklass. Svenska texter om troll och drömmar rappades ut i högtalarna till tung metal i bakgrunden. Attityden och energin fanns där. Stundtals kändes gruppen som ett tillskruvat Limp bisquit.

Till kören av tjejskrik från publiken äntrade Max Andreasson scengolvet. I amerikansk singer/songwriter-anda framfördes två egenskrivna låtar. Ett youtube-klipp hade inspirerat honom till att skriva en tänkvärd låt ur perspektivet från en som varit mobbad.

Den musikaliska spridningen fortsatte under kvällen. De tre baskerklädda medlemmarna i Morning glory spelade pop influerad av amerikansk folkmusik. Deras röster smälte samman och gick isär i Simon & Garfunkel-anda. Pure Faith levererade energifull utåtriktad rock där gitarristen slängde sig på knä mer än en gång.

The dread newton projekt, som var först ut efter pausen, höjde ribban. Vältrimmat jazzpiano varvades med akustisk bas och rap som lät influgen från Bronx, New York. De gick vidare till länsfinalen tillsammans med Morning glory och Martina och Madeleine.

-Välarrangerade låtar och fantastisk stämsång, sade projektledaren Mia Kempff om Martina och Madeleines framträdande.

Kreativt och smittsamt säger jag om kvällen och hoppas att vi alla insjuknar i den färgstarka Musik Direkt-epidemin.

Mer läsning

Annons