Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färgglada kompakter från Canon

/

Tre stiliga Ixus-modeller i glada färger och en relativt kompakt Powershot-modell med 14 gångers zoom lanserades vid Canons stora vårsläpp.

Annons
Tre stiliga Ixus-modeller i glada färger och en relativt kompakt Powershot-modell med 14 gångers zoom lanserades vid Canons stora vårsläpp.

Alla kamerorna utom Canon Ixus 105 har HD-filmning i 720p och lite nya roliga funktioner. Det kan kanske vara kul att kompisens näsa gigiantiskt stor med en simulerad fisheye-effekt. ”Big nose” kallas effeken ibland på engelska.

Mer nyttigt är möjligheten att utlösa kameran när modellen öppnat ögonen eller ler. Det finns också en funktion för självporträtt som tar bilden två sekunder efter att ett nytt ansikte dykt upp i bilden.

Både Ixus 105 och 130 har vidvinkel motsvarande 28 mm i småbildsformatet. Ixus 130 är aningen tunnare, har HD-filmning och 14 megapixel.

105-modellen har 12 megapixel och kommer i färgerna brun, rosa, havsblå och silver. Ixus 130 kommer i svart, silver, orange och rosa. Både kamerorna är i kreditkortsstorlek och ersätter Ixus 80 och Ixus 100.

Canon Ixus 200 presenterades i höstas och var Canons första kompakt med pekskärm och kraftig vidvinkel motsvarande 24mm. Nu ersätts den av Ixus 210 som helt saknar knappar på baksidan. Stor möda har lagts ner för att göra menyerna lätthanterliga. Det går också att peka på den punkt i bilden som man önskar få skarp. Upplösningen är 14 megapixel.

Kraftig zoom i kompakt format är en ny trend. Det finns flera modeller på marknaden med 10 gångers zoom. Canon Powershot SX210     IS har hela 14 megapixel utan att storleken blir besvärande. SX210 filmar i 720p med 30 bilder per sekund. Zoomen drivs av en ljudlös USM-motor för att inte ljudet från zoomen ska störa filmen.

Ixus-modellerna finns för omedelbar leverans. Powershot SX210 kommer i mars till det rekommenderade priset 4.200 kronor. Ixus 210 kostar också 4.200 kronor. Ixus 105 och 130 ligger på 2.200 respektive 3.200 kronor.

Samtidigt med kompakterna lanserade även Canon en nya systemkamera för familje- och hobbyfotografer, Canon Eos 550D. Läs mer om den här.


/Magnus Fröderberg och Sofie Palm (praktikant)

Kamera & Bild

Mer läsning

Annons