Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färgglad grönsakspaj

En grön paj som kan ätas som den är eller med en god tomatsallad till.

Det här behöver du för 4 personer:

Pajdeg:

75 g smör

2 1⁄2 dl vetemjöl

3⁄4 dl lättkvarg

Fyllning:

250 g fryst bladspenat

3 st paprikor i olika färger

3 st ägg

2 dl mjölk

1 1⁄2 tsk salt

2 krm vitpeppar

2 dl riven gratängost

Så här gör du:

Pajdeg: Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (cirka 24 cm i diameter). Sätt ugnen på 200 grader. Låt pajen vila i kyl cirka 30 minuter. Förgrädda pajskalet cirka 10 minuter.

Fyllning: Tina spenaten och pressa ur all vätska. Tärna paprikorna. Fräs grönsakerna mjuka i smör. Vispa samman ägg, mjölk och kryddor. Blanda i grönsakerna och osten. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen vid 200 grader cirka 30 minuter.