Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färgglad grönsakspaj

En grön paj som kan ätas som den är eller med en god tomatsallad till.

Annons

Det här behöver du för 4 personer:

Pajdeg:

75 g smör

2 1⁄2 dl vetemjöl

3⁄4 dl lättkvarg

Fyllning:

250 g fryst bladspenat

3 st paprikor i olika färger

3 st ägg

2 dl mjölk

1 1⁄2 tsk salt

2 krm vitpeppar

2 dl riven gratängost

Så här gör du:

Pajdeg: Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (cirka 24 cm i diameter). Sätt ugnen på 200 grader. Låt pajen vila i kyl cirka 30 minuter. Förgrädda pajskalet cirka 10 minuter.

Fyllning: Tina spenaten och pressa ur all vätska. Tärna paprikorna. Fräs grönsakerna mjuka i smör. Vispa samman ägg, mjölk och kryddor. Blanda i grönsakerna och osten. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen vid 200 grader cirka 30 minuter.