Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Får två års fängelse för våldtäkt

En 46-årig man från Krokoms kommun döms för att ha våldtagit en kvinna i hennes bostad. Påföljden blir två års fängelse.

I slutet av juli träffades kvinnan och mannen i hennes lägenhet. Mannen ska då ha tvingat sig till sex med kvinnan. 46-åringen har under utredningen lämnat flera versioner av vad som hände. Först berättade han att något sexuellt umgänge aldrig skedde, sedan att kvinnan drogade honom med alkohol så att han inte kunde styra vad han gjorde.

Tingsrätten anser att kvinnan har lämnat en detaljerad och självutlämnande berättelse och trovärdigt redogjort för händelsen.

Ett vittne i utredningen hävdar att kvinnan har berättat under flera år att hon har blivit våldtagen av sin förre detta man och även av 46-åringen. Tingsrätten betraktar det vittnesmålet med försiktighet eftersom vittnets berättelse är vag och att vittnet och den målsägande är ovänner med varandra.

Tingsrätten anser därmed att det är ställt utom rimligt tvivel att 46-åringen har begått våldtäkten och dömer honom till två års fängelse. Han ska även betala 115 000 kronor i skadestånd till den målsägande.