Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Får polisen parkera hur som helst?

Parkeringsförbud gäller uppenbarligen inte polisen. Så skriver en av LT:s läsare som reagerat på poliskontrollen i Fagerbacken.

Enligt läsaren som skickat in bilden användes inte polisbilen i kontrollen. Men den stod parkerad i Fagervallsgränd under flera timmar.

– Självklart ska vi inte ställa oss där det är parkeringsförbud om inte uppdraget kräver det, säger Marianne Holmgren, chef för polisens trafikenhet i jämtlands län.

Men i ett tjänsteärende har polisen rätt att överträda vissa lokala föreskrifter, menar hon.

Marianne Holmgren har inte sett bilden med polisbilen. Men rent generellt kan ett uppdrag handla om att polisen ska in ett hus för att hämta en person.

– Vi har bilen som arbetsredskap. Ska vi iväg snabbt på ett annat ärende kan vi inte parkera långt därifrån, säger hon.

Hon utgår ifrån att alla poliser tar sitt ansvar. Och det är viktigt att deras överträdanden inte påverkar annan trafik.

– Det kan upplevas provocerande när vi till exempel kör över hastighetsgränsen. Men det finns ingen anledning för oss att bryta gällande föreskrifter om inte tjänsten påkallar det.