Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Får inte bidrag för badrumsombyggnad

Inom kort tror kvinnan att hon kommer att behöva använda sin rullator även inomhus. Men det är inte skäl nog för att beviljas anpassningsbidrag, anser förvaltningsrätten.

Kvinnan, som är hemmahörande i Bergs kommun, sökte förra året bostadsanpassningsbidrag för att andra och göra sitt badrum större. Hon ville bland annat bredda dörren, flytta toalettstolen, installera en tvättmaskin och bygga ut duschkabinen.

Anledningen till att kvinnan ville bygga om sitt badrum var att hon inom en snar framtid troligtvis kommer att behöva använda sin rullator även inomhus och ville ha badrummet förberett för att, när behovet var akut, inte tvingas vänta på att hennes ansökan skulle behandlas.

Men kommunen höll inte med kvinnans argumentering och avslog i december hennes ansökan.

Nu har även Förvaltningsrätten i Härnösand sagt sitt i ärendet.

Rätten anser att det är förståeligt att kvinnan vill göra om sitt badrum innan hon blir sämre, men konstaterar samtidigt att lagen inte omfattar bidrag till framtida funktionshinder. Om kvinnan vill förbereda sitt badrum i förväg får hon därför stå för kostnaderna själv.