Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Får inte barnbidrag för sonen

En man från Östersund anmäler försäkringskassan till Justitieombudsmannen, JO, för att hans son inte har fått sitt barnbidrag sedan sommaren 2008.

För knappt två år sedan besökte mannen Försäkringskassan i Östersund för att ansöka om ett barnbidrag för sin son. Sonen är född utomlands men har ett svenskt medborgarskap. Försäkringskassan meddelade då att sonen hade rätt att få barnbidrag men trots det har försäkringskassan inte betalat ut några pengar.

Mannen uppger att han har lämnat in kompletterande uppgifter till försäkringskassan men har efter det inte hört något från myndigheten. Han har kontaktat försäkringskassan via hemsidan och fått automatiska svarsbrev där det står att handläggare ska återkomma inom kort. Han har också försökt ringa men bara blivit sittande i timmar utan att komma fram. Mannen vill nu att JO ska utreda vad som har hänt och varför inga pengar betalats ut.