Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Får drömchans på andra sidan jorden

– Vilken möjlighet vi har fått, säger Johanna Sae-tang Dicander

Under 2014 har Wången fått pengar för att kunna skicka iväg fyra elever på praktik i Australien. Först ut blir Johanna Sae-tang Dicander och Rebecca Eriksson. I slutet av februari flyger de till Melbourne för att få stifta närmare bekantskap med den australiska travsporten.

– Jag har aldrig varit i Australien och tycker att det verkar vara ett spännande land. Sedan kan det vara kul att se hur de jobbar och tycker och tänker om saker, säger Rebecka Eriksson.

Johanna Sae-tang Dicander var inställd på att söka stipendium för att få göra sin praktik i USA.

– När jag fick veta att resan gick till Australien i stället blev jag ännu mer sugen på att åka. Jag har alltid velat åka till Australien, det har varit en drömresa. Att få den här möjligheten att åka dit och hålla på med det här, som jag tycker är så himla roligt, känns väldigt bra.

Australisk travsport är ganska okänt i Sverige. Visserligen har en av de två tränarna som Johanna och Rebecka ska besöka, Chris Lang, tävlat i Sveriges största lopp – Elitloppet – men det finns mycket som Sverige inte vet om travet i Australien.

– Det är det som är så spännande, vi vet inte så mycket. De tränar säkert inte som vi gör här uppe. Här är det 20 minusgrader och snö, där är det 20 plus och sand. Det ska bli väldigt spännande, säger Johanna Sae-tang Dicander.

Wångeneleverna reser till Australien i slutet av februari. Det är klart att de kommer besöka Chris Lang och Andy Gath, Australiens två största travtränare – men det kan även bli besök hos andra tränare. Efter fyra veckor, då de även har fått uppleva Australiens största lopp, Great Southern Star, åker de hem – fulla av nya erfarenheter. I höst får två nya Wångenelever samma möjlighet.