Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Får böta för skrotförvaring på annans mark

En man i Strömsunds kommun döms att betala ett vite på 50 000 kronor till staten för att han underlåtit att ta bort skrot från annans tomt.

Redan år 2007 ålades mannen, genom domstolsbeslut, att avlägsna järnskrot, tre lastbilssläp, en farmartank och fem snöplogar från en tomt som ägs av en annan person. Då han i april 2009 ännu inte avlägsnat sina ägodelar så ansökte Kronofogdemyndigheten att tingsrätten skulle döma ut ett vite på 50 000 kronor.

Mannen har överklagat den tidigare domen, men såväl Hovrätten för nedre Norrland som Högsta domstolen har beslutat att inte meddela prövningstillstånd.

Kronofogdemyndigheten har i november 2010 besökt platsen och konstaterat att allt skrot fortfarande finns kvar där, vilket också styrks med fotografier. Man bedömer att vitessumman motsvarar den kostnad som uppstår för bortforsling och destruering av skrotet.

Östersunds tingsrätt bifaller Kronofogdemyndighetens begäran och dömer mannen att betala ett vite på 50 000 kronor till staten.