Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fantomen lockade folk till bion

Musikalen "The Phantom of the Opera" lockade 90 personer till bion i Ytterhogdal på trettondagsaftonen.

– Det var ett jättebra arrangemang, väldigt stämningsfullt, säger Mattias Mirårs, en av besökarna.

Musikalbesökarna möttes av levande ljus i foajen och biosalen lystes upp av flera kandelabrar.

Själva föreställningen, en inspelning av musikalens 25-årsjubiléum från Royal Albert Hall i London, började klockan fyra och höll på i tre timmar. I pausen minglades det och besökarna serverades dryck och tilltugg.

Efter själva musikalen framfördes en kortare konsert av de musikalartister som genom åren gestaltat fantomen på operan och hans Christine. Bland artisterna fanns exempelvis Sarah Brightman och Peter Jöback.

– Ytterhogdal har en gigantiskt stor filmduk på bion och jättebra ljud och det känns som att man sitter nära scenen, säger Mattias Mirårs.

Bion i Ytterhogdal drivs av Folkets Hus föreningen och det var premiär för en visning av en musikal på bioduken. Initiativtagare är Malcolm Höök på kommunens näringslivskontor som hjälpt föreningen att söka stöd till investeringen i en digital filmprojektor.

– Vi ville ha något som hade förutsättningar att dra lite publik och då föll valet på "The Phantom of the Opera", säger han.

Föreningarna betalar mellan 200 och 1000 kronor för en visning, samt procent på biljettintäkterna. Och helgens musikal visar att det finns ett intresse för annat än bara film på Härjedalens biografer.

– Målet var att sälja hundra biljetter. Det kom besökare från bland annat Hede, Ånge och Sveg. Jag skulle önska att Folkets Hus föreningarna hade ork att lägga sig vinn om att öka kulturutbudet. Det finns så mycket spännande att visa med den här nya tekniken, säger han.