Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fansen fick vänta länge på Axl Rose

Axl Rose kom, biljetterna tog slut och ett mixertorn blåste ner. Årets Sweden Rock blev en fest trots uselt väder.

Vid elvatiden på lördagskvällen var den stora planen framför Festival-scenen på Sweden Rock fylld av folk. Fler än 30 000 personer samlades för att se Guns N' Roses. In i det sista rådde ovisshet om huruvida bandets strulige frontfigur Axl Rose skulle ta sig till festivalen. Sångaren som är notoriskt sen till sina spelningar flögs in till Sverige timmarna före konserten.

Guns N' Roses var senast här 2006. Den gången slutade det med att Axl Rose greps av polis efter att ha bitit en dörrvakt i benet. För att undvika dylika incidenter fick han ett helt eget vip-område bakom Sweden Rocks största scen.

Klockan 00.15, 45 minuter efter utsatt tid, stod han på scen tillsammans med ett band som inte innehåller en enda av Guns N' Roses originalmedlemmar. En stor del av de missnöjda fansen hade börjat bua under väntetiden. Showen drabbades visserligen av regn och hård blåst, men det dåliga vädret kan sannolikt inte bära hela skulden för det faktum att bara en fjärdedel av publiken var kvar när konserten tog slut. Trots att bandet körde klassiker som "Rocker queen", "Mr brownstone" och "Welcome to the djungle" ville inte stämningen infinna sig.

Guns-fanset Mattias Savage sammanfattar upplevelsen väl:

- Det är inte Guns N' Roses, det är Axl N' Roses.

Vädret under festivalhelgen har inte varit strålande. Billy Idols konsert på fredagskvällen jämförs bäst med att vandra genom en biltvätt. På lördagen blåste taket till ett mixertorn ner och den gamle Helloween sångaren Michael Kiskes comeback till de stora scenerna fick skjutas upp med runt en timme.

Trots att Sweden Rock 2010 kan skryta med ett av de starkaste startfälten någonsin kommer festivalen sannolikt att bli ihågkommen för en artist som inte uppträdde. Under torsdagen hedrades den nyligen bortgångne sångaren Ronnie James Dio med en tyst minut. Många av festivalens besökare vittnade om hans betydelse genom att bära t-shirtar med trycket "RIP Ronnie James Dio".