Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelsedom efter upprepad kvinnomisshandel

En man från länet döms till två månaders fängelse efter att han misshandlat den kvinna han tidigare haft ett förhållande med.

I januari dömdes mannen till fängelse bland annat för brott mot kvinnan. I början av april blev han villkorligt frigiven och redan samma dag som mannen släpptes träffades han och kvinnan. Enligt mannen var det för att reda ut hur de skulle ha det med sin relation. Ytterligare dagen därpå träffades paret igen och mannen följde med kvinnan hem. I lägenheten har både mannen och kvinnan uppgett att det uppstod handgemäng. Kvinnan larmade SOS och när polisen kom till platsen, berättade hon att mannen tagit stryptag på henne. Poliserna på platsen kunde också se att kvinnan hade en kraftig rodnad på halsen.

Mannen har varken kunnat förneka eller erkänna handlingen.

Tingsrätten konstaterar att mannen bara en dag efter att ha blivit villkorligt frigiven återfallit i brottslighet mot samma målsägande. Mannen döms till två månaders fängelse och den villkorliga frigivningen är förverkad. Tingsrätten beslutar också att mannen ska kvarstanna i häkte då de anser att det finns risk att mannen annars fortsätter sin brottsliga verksamhet.