Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse för misshandel under Storsjöyran

En man blev slagen så att han bröt näsan och blev medvetslös. Nu har gärningsmannen, en 24-åring, dömts till fängelse. Misshandeln inträffade under Storsjöyran i fjol.

De två männen hamnade i slagsmål utanför ett snabbmatställe i centrala Östersund. Mannen som utsattes för misshandel har uppgett att han lämnade Krogstråket med sina kompisar och att han vaknade upp på sjukhuset.

Den dömde mannen nekar att han har gjort sig skyldig till misshandel. I stället försvarade han en kompis, som blev angripen av målsägande.

Utifrån vittnens berättelser om vad som hände den aktuella kvällen finner tingsrätten att det är styrkt att den dömde mannen, en 24-åring, har slagit målsägande i ansiktet en gång så att han föll till marken. Därefter slog 24-åringen den andre mannen två gånger i ansiktet när han låg ner.

I domen står det också att 24-åringen genom sitt handlande har varit likgiltig inför att den andre mannen skulle få allvarliga skador. 24-åringen har enligt rätten visat särskild hänsynslöshet och råhet som gör att misshandeln ska bedömas som grov.

Tingsrätten dömer därför 24-åringen till fängelse i ett år och tre månader. Han ska också betala nästan 20 000 kronor i skadestånd till den misshandlade mannen.