Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse för grov misshandel på asylboende i Berg – skar kvinna i ansiktet

Nu döms en man i 30-årsåldern från ett asylboende i Bergs kommun till fängelse i ett år och sex månader för grov misshandel och misshandel mot sin fru.

Läs även: Misshandlade kvinna på asylboende och skar henne i ansiktet – nu åtalas mannen

Händelserna utspelade sig den 18 och 19 november då kvinnan hade gått på toaletten utan att be mannen om lov. Han blev då upprörd och gav kvinnan flera örfilar och slog henne med knuten näve flera gånger i huvudet. Mannen tog sedan av kvinnan hennes sjal och virade den i stryptag runt hennes hals. Händelsen utspelade sig framför parets barn och det var när de skrek som mannen släppte på sjalen och kvinnan kunde andas igen.

Dagen efter åkta kvinnan till Migrationsverket där hon berättade att mannen trakasserade henne och att hon inte längre ville att hennes ärende skulle behandlas tillsammans med mannens. De uppmanade henne att kontakta polisen men kvinnan trodde att hon kunde lösa det genom samtal. När hon sedan kom hem var mannen åter upprörd eftersom han inte vetat vart kvinnan hållit hus och då uppstod munhuggning. Kvinnan hotade då med skilsmässa vilket gjorde mannen upprörd.

Mannen hotade då kvinnan till livet och sa åt henne att ringa sin far för att säga adjö. Det gjorde inte kvinnan som i stället ringde en vän till paret som också bodde på asylboendet. Under förhöret berättar vännen att kvinnan ringt honom och sagt "snälla du, kom nu direkt annars kommer han att döda mig". Innan vännen och personal från asylboendet hann komma till rummet hade mannen knuffat ner henne i en stol och skurit henne i ansiktet och på händerna med en glasskärva och sparkat henne.

Mannen döms nu till fängelse i ett år och sex månader. Mannen ska även betala 80 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Läs mer: Man inte längre misstänkt för mordförsök efter misshandel på asylboende

Läs mer: Man anhållen misstänkt för mordförsök på kvinna

Läs mer: Utredningen fortsätter i helgen mot man som misstänks för mordförsök på kvinna på asylboende