Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Familjen slår inte ur underläge

(Adrian recordings/Hybris) 4
Familjen, det vill säga Johan T Karlsson, slår inte längre ur underläge som med debuten "Huvudet i sanden". Men det andra albumet verkar falla samman smärtfritt och till synes oberört av förväntningarna.

Förstasingeln "När planeterna stannat" är en riktig smilbandshöjare där Johan T Karlsson tar huvudrollen. Men gästande Ninsun Poli, blir nästan ett lika påtagligt ansikte åt varumärket genom hennes tre gästspel, bland annat kaxiga "Vinter i april".

Med samplade fågelläten, afrikanska trumrytmer och souliga körslingor stjäl Familjen influenser från ett brett spektrum såväl tidsmässigt som kulturellt. Det märks tydligt på "Djungelns lag" och "Viggo" att Familjen gillar att testa nya vägar. Men konstigt nog känns det aldrig som att Karlsson lämnar sin bekvämlighetszon, allt är så snyggt sammanhållet.

Det mjukare, personliga, anslaget som Johan T Karlsson behärskar gör att Familjen skiljer sig från mängden bra elektronisk musik, som i "Det var jag". Ju längre jag lyssnar, ju bättre blir det.