Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjen: "På våren längtar man ut"

Familjen är enmansbandet som snurrat igång dansgolven med två hyllade electropop plattor. För tre år sedan besökte han yran och är denna sommar tillbaka, lite mer varm i kläderna och med några fler dansanta hits i bagaget.

Annons

Här kommer jag med hjärtat i handen sjunger Familjen på Hässleholms skånska medan beatet leker sig fram. Blundar man är det lätt att se strobeljus och gungande publikhav. Ungefär så ser väl vardagen ut för Johan T Karlsson, a.k.a Familjen. Debutalbumet Det snurrar i min skalle släpptes 2007 och följdes upp av en mängd livespelningar, turné med Kent 2008, några festivaler och så en ny skiva i år.

– Jag ville slippa ett vanligt jobb, säger Johan T Karlsson om valet att bli artist och berättar att sommarens festivaler är det roligaste livemässigt.

– Det är ju på sätt och vis ett säsongsbetonat jobb det här. Klubbspelningar är kul resten av året, men på våren är man peppad att komma ut och spela.

På scen spelar Familjen tillsammans med Andreas Tilliander på synth men i mångt och mycket är han sin egen, vilket han också tycks gilla.

– Visst, går det dåligt får man ta skiten ensam men jag måste säga att det är övervägande grymt att vara själv. Musikscenen nu är väldigt inriktad på att ha med trummor, gitarr, bas och hela den grejen. Jag vill göra något annat med musiken.

#Hur går det då med självdisciplinen?

– Jag har skitdålig självdisciplin och spelar ofta Xbox när jag behöver göra låtar. Sedan får jag ångest över att jag inte gör något istället.

#Hur blir låtarna till?

– Man får feeling, börjar skissa och lattja och efter ett tag har man en massa låtar som i slutändan blir elva stycken på skiva.

#Vad får man som publik på dina spelningar?

– Good wibes. Allt det man inte får annars.