Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Familjen förföljs av spöken: Vi orkar inte flytta längre

Eva Rheborg i Torvalla har, ända sedan hon var liten, sett och hört oförklarliga saker i sin närhet. Nu är hon och hennes man, Stefan Ahlbom, med i tv-programmet ”Det okända” som sänds på måndag kväll.

Eva Rheborg och Stefan Ahlbom har ett stort problem. Det är inte bara den egna familjen som bor i lägenheten i Torvalla, utan den är tydligen befolkad av någon eller några som inte betalar hyra. Eva har haft dessa förnimmelser ända sedan hon var liten. För Stefan började det när han träffade Eva.

Eftersom du har haft dessa speciella upplevelser ända sedan du var liten, vad sa dina föräldrar om detta?

– Min pappa dog när jag var ett år gammal, men min mamma har det likadant som jag, säger Eva.

Tror du att det är din pappa som följer dig genom livet?

– Jag vet inte, svarar Eva lite dröjande.

Stefan Ahlbom arbetade i många år som fotograf på Länstidningen. För ett par år sedan utbildade han sig till kock och jobbar nu sedan april i fjol på ett föräldrakooperativ på Rödön. Eva arbetar på ett demensboende.

Stefan trivs mycket bra på jobbet och med sin nya yrkesinriktning, men hemma kan det vara si och så med trivseln.

– Ja huva, jag har sett och hört saker som har gjort mig riktigt rädd. Det är inget fysiskt för min del, men det är mycket obehagligt.

För Eva har det hela trappats upp till att bli kroppskontakt.

– Det känns som om någon kör sina fingrar genom håret på mig fast det inte finns någon i närheten. Det spelar ingen roll var jag är, det kan hända hemma eller på jobbet.

Eva har fyra barn sedan tidigare och Stefan och hon har ett barn gemensamt. Barnen har också upplevt saker genom åren.

– Vi har flyttat och faktiskt försökt fly från detta, men det är ingen skillnad på nästa ställe. Det är lika jobbigt ändå, säger Eva.

Från början var Stefan ganska skeptisk, men han har ändrat uppfattning.

– Jag har blivit mycket rädd ibland, säger han och ruskar på sig.

– Det är så påfrestande, säger Eva, det tar så mycket energi. För det pågår hela tiden.

Det tog 2–3 dagar för mediet Terry Evans och tv-teamet att spela in detta avsnitt av ”Det okända” som sänds måndag den 16 januari i 7:an.

– Det var inga problem att ha dem här, de är så proffsiga och trevliga. Men det blir gruvsamt att se programmet, skrattar Stefan.