Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Familjemedlem kom på inbrottstjuvar

Spaningarna fortsätter efter flera personer som flydde när de överrumplades på bar gärning, under pågående villainbrott i Östersund på tisdagen.

Villainbrottet i Odensala avbröts när en familjemedlem kom hem till bostaden vid 14.30-tiden. Tumult uppstod och efter en stund kunde polisen gripa en misstänkt i närområdet.

– När familjemedlemmen kom hem var det en granne som hjälpte till att gå in i huset, säger vakthavande befäl August Knutsson.

– De okända personer som befann sig inne i villan försökte smita medan grannen försökte hålla kvar dem, men de hann sticka därifrån.

Enligt August Knutsson uppmärksammades tumultet av personer som kunde guida polisen rätt så att en misstänkt kunde gripas.
Vid 21-tiden på tisdagskvällen var den personen fortsatt gripen under tiden som spaningarna fortsatte för att ringa in fler misstänkta.

– De sista vi vet om dom är att de försvann springande från platsen. Hundpatrull och patrullbilar fick upp en del spår innan de försvann, konstaterar August Knutsson.

På tisdagskvällen tydde det mesta på att gärningsmännen inte fick med sig något stöldgods från villan och några ytterligare rapporter om inbrott i området hade inte inkommit till polisen.