Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falukorv i ugn

En riktig klassiker som en LT-läsare vill dela med sig av.

3 personer

Det här behöver du:

en halv falukorvsring

senap

en tomat

1 dm purjolök

Västerbottensost

Mos:

fem stora potatisar

1 stor morot

en halv rotselleri

gräddmjölk

smör

salt och vitpeppar

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader. Skär snitt i korven, nästan ända ner, lägg en tomatskiva, senap och purjolök i varje snitt. Om något blir över, lägg det runt korven. Riv Västerbottensosten och strö över, alternativt lägg över ostskivor. Gratinera i ugnen 20-30 minuter, tills osten fått färg.

Mos: potatisarna skalas och delas, moroten skivas och rotsellerin delas i bitar. Allt kokas i cirka 30 minuter. Allt ska vara mjukt. Mosas med potatisstamp + stavmixer några sekunder (var försiktig, så det inte blir klister) eller använd potatispress. Tillsätt cirka 0,5 dl gräddmjölk och 1 msk smör, späd mer, om det blir för tjockt. Smaka av med en nypa salt och 1 krm vitpeppar. Receptet kommer från Tina Gilljam.