Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fältjägarnas stjärnskott uttagen till lag-VM: "Det går bara uppåt"

Joakim Grelsson, Fältjägarna Enduro, har gått från klarhet till klarhet under säsongen. Nu belönas han med en plats till lag-VM i Spanien i oktober. "Det känns bra att få vara med från början och lära sig om man blir uttagen fler år", säger 18-åringen.

Annons

Grelsson kommer att ingå i ett av tre svenska lag till lag-VM i Spanien, 11–16 oktober. Utöver Grelssons lag, som kallas Trophy, finns ett juniorlag och ett damlag.

– Jag fick ersätta en åkare som hade problem med ett knä. Man kan säga att det är det mer utvecklande laget jag åker i nu, för de satsar på att vinna med juniorlaget, säger Grelsson till Sporten.

Läs också: Fullträff direkt för Grelsson i VM-debuten: "Visste jag kunde vara med där uppe"

Grelsson, som fyllde 18 år i sommar och har fem år kvar som junior, ser uttagningen som ett kvitto på att han gjort en bra säsong hittills och har inte allt för högt ställda målsättningar inför lag-VM.

– Det visar att de har förtroende för en och det känns bra att få vara med från början och lära sig om man blir uttagen fler år. Nu handlar det mest om att ta sig igenom alla dagarna och att man inte kör sönder hojen eller skadar sig. Det är lite se och lära.

Redan om tre veckor väntar en stor och viktig uppgift för Grelsson, då SM-finalen avgörs i Söderhamn. Där siktar Grelsson på att ta en guldmedalj.

Läs också: Talangen satte seniorerna plats: "Gick förvånansvärt bra"

– Jag kan sämst bli tvåa i sista tävlingen, men det är tight nu. Söderhamn känns lite som en hemmabana eftersom jag kört där och tränat där sedan många år tillbaka. Det känns bra inför det.

Trots att mycket återstår av säsongen kan Grelsson redan nu se tillbaka på SM-framgångar, VM-starter och landslagsuttagning och känna sig nöjd.

– Hittills har det gått otroligt bra, riktigt över förväntan. Det går bara uppåt, säger 18-åringen.

Läs också: Bra SM-start av Grelsson – på pallen båda dagarna