Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falskspel av Reinfeldt

Fredrik Reinfeldts image klingar falsk.

Annons

Efter att metodiskt sänkt skatten med 100 miljarder säger han nu att måttfullhet och balans är hans ledord. Nu är det vård, skola och omsorg som ska prioriteras, var hans budskap från ett soligt Almedalen. De Reinfeldska orden stämmer inte med verklighetens högerpolitik utan det handlar enbart om retorik och strategi för att få fortsätta att hålla i skattesänkartaktpinnen. I moderaternas Sverige har det under det senaste året antalet sysselsatta i vård, skola och omsorg blivit ca 25 000 färre.

Varför var det viktigare då att sänka skatten än att investera i vården och omsorgen? Den rikaste procenten har fått lika mycket i skattesänkningar som en fjärdedel av Sveriges befolkning. Hur bidrar ökade klyftor till att stärka Sverige? Hur rimmar den politiken med måttfullhet och balans? Ungdomsarbetslösheten har med Reinfeldt i spetsen blivit bland den högsta i Europa samtidigt som utbildningsplatserna kraftigt minskat. På vilket sätt blir Sverige bättre när ungas möjligheter minskar? Reinfeldts retorik klingar falskt och att istället framstå som den landsfader han så starkt önskar vara påminner han mer om vargen i sagan om Rödluvan.

Katarina Nyberg Finn (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel