Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falsk mjölkromantik

Djurindustrin och framför allt många politiker är desperata över att fler och fler väljer att överge det läckande glaset med komjölk. Ibland låter det inte som om själva komjölken är det viktigaste för bönderna, utan de vädjar till folket genom känslor om vårt öppna landskap. I Sverige finns ett beteskrav – något som komjölklobbyn vill ta bort.

Komjölklobbyn visar kor i öppna landskap, för att spela på människors patos och drömmen om det romantiska lantlivet. Men det handlar bara om pengar eftersom kon berövas på sina kalvar, sin mjölk och sin kropp. Den före detta så levande kossan får ingenting tillbaka, utan allt, precis allt tas ifrån henne.

Det går att lösa öppna landskap, om det är det man vill. Komjölklobbyn borde känna till det sättet. Kor är inte skapta för att stå uppstallade inomhus och förtvivlat råma efter sina fråntagna små kalvar.

Kor och deras kalvar ska få vistas i våra kulturlandskap året om, dygnet runt eftersom de trivs bäst på det viset.

Lilian Bäckman medlem i Djurens Rätt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel