Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fallout 3

/

Fallout 3
(Bethesda Softworks/Ubisoft)
Ålder: 18+
Format: Ps3, Xb 360, pc
Betyg: 4

Annons
När rollspelsklassikern "Fallout" återvänder i sin tredje inkarnation är upplägget totalt förändrat. Istället för Black Isles mer
traditionella ovanifrån-perspektiv så kastas vi rakt in i en postapokalyptisk värld sett ur första- eller tredjepersonsperspektiv.
Storyn är en öppen historia där du tvingas lämna skyddsrummet du vuxit upp för att söka din försvunne far. Världen därutanför är en karg och öde plats där de sista människorna slåss om de smulor som finns kvar av civilisationen som ödelagts av det tredje världskriget.
Den som spelat Bethesdas "The Elder Scrolls IV: Oblivion" vet vad som väntar - en gigantisk öppen rollspelsvärld som lovar hundratals timmar av utforskande, uppdrag och action.
Bethesda har överträffat sig själva och deras "Mad Max"-vision känns långt mer fulländad än deras öppna fantasyspel. "Fallout 3" är oemotståndligt vackert och drar omedelbart in spelaren i en fantastisk och livsfarlig resa, där ett nytt äventyr lurar bakom varje hörn.
Konservativa "Fallout"-fans kanske rynkar på näsan åt de konsolanpassade förändringarna. Personligen tycker jag att det är ett, snudd på, fulländat mästerverk där rollspelselementen och actiondelarna lever i total harmoni. Det enda som kan ses som ett minus är karaktärernas, något, styltiga animationer, men sett till storleken och omfattningen av spelet så är det en petitess i sammanhanget. Höstens klart vassaste rollspel!
Jens Höglin

Mer läsning

Annons