Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fall framåt för Ope i svår bortamatch

Ope tog ledningen borta mot tabelltrean Tierp, men hemmalaget svarade snabbt.
– Vi hade behövt hålla i ledningen lite längre, konstaterar Thomas Andersson efter 1–3-förlusten.

0–9 i baken senast i derbyt mot K/D var ingen rolig höstpremiär för tabelljumbon Ope. Men försvarsspelet fick sig en rejäl uppryckning i den svåra bortamatchen mot Tierp - trea i tabellen.

Försvaret höll tätt, och när Tierp kom igenom svarade Ida Högberg för flera lysande räddningar som gjorde att det var mållöst i halvtid.

Fem minuter in i andra sköt sedan Lena Lindström ledningen till Ope, och hemmalaget var konfunderade. Men då följde några oturliga minuter för Ope. Mittbacken Petra Hopstadius fick en smäll mot huvudet och hjälptes ut för vård, och när Ope var en spelare kort passade Tierp på att kvittera. Hopstadius hann knappt in på planen igen förrän Tierp tog ledningen.

– Vi gick ner i en svacka efter vårat mål. Vi hade behövt hålla i ledningen lite längre, menar Ope-tränaren Thomas Andersson.

En frisparksvariant där Lisa Landin avslutade på halvvolley var Opes bästa chans att svara, men det blev tillslut förlust. 1–3.

– Ändå ett jättestort steg framåt jämfört med senast. Vi visar att viljan och ambitionen finns där hos tjejerna.

Närmast väntar bortamatch mot Ljusdal och hemmamatch mot Huge – de två lagen närmast ovanför Ope i tabellen.

– Där måste det bli sex poäng om vi ska ha någon chans. Tappar vi där blir det tungt att komma ikapp.