Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falk vill inte kommentera fallet

ÖIK-forwarden Tobias Falk riskerar avstängning efter tacklingen på Niko Korhonen i derbyt. Brunflo har anmält Falk till disciplinnämnden.

– Jag vill inte ge några kommentarer, säger Falk när Sporten ringer upp.

Det var i sista perioden i derbyt som Tobias Falk tacklade Brunflos Niko Korhonen mot huvudet. Niko Korhonen ådrog sig en hjärnskakning och har varken tränat eller spelat någon match efter incidenten.

Läkarna har i dagsläget gett ett spelförbud på två veckor, men finländaren kan bli borta längre än så.

Domaren Joakim Samuelsson visade ut Falk 5+20 minuter. Någon avstängning mer än resten av matchen blev det inte för ÖIK-forwarden som spelade helgens båda hemmamatcher mot Kiruna och Kalix. Nu har dock disciplinnämnden fått ärendet på sitt bord.

– Föreningen har gjort en anmälan och en film från händelsen är skickad till oss. Jag har ännu inte hinnit se den. Vi får se om vi kan träffas under veckan och då kommer vi ta beslut samma dag, säger Freddie Nordin i disciplinnämnden.

Sporten var under tisdagskvällen i kontakt med Tobias Falk för att höra hans version av incidenten. Men ÖIK:s lagkapten var inte intresserad av att prata.

– Jag vill helst inte kommentera det där. Vad jag har förstått så är en anmälan inskickad, så nu får vi se vad som händer.

Har du sett tacklingen på video?

– Ja, det har jag gjort.

Hur upplever du situationen?

– Jag vill inte kommentera det. Det jag vill säga är att jag hoppas att allting kommer gå bra för Niko (Korhonen).