Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fågelvännerna har ett stort ansvar

Annons

För att de nu aktuella magsjukeparasiterna ska kunna förökas fordras ett värddjur.

Ett värddjur är sannolikt de sjöfåglar som vistas i det öppna vattnet. Dessa massutfordras med bland annat gammalt bröd från troligtvis butiker och andra försäljningsställen. Fåglarna lämnar efter sig tonvis med avföring som sprids i vattnet bland annat ut mot färskvattenintaget. De så kallade fågelvännerna som sköter massutfordringen anser jag har ett ännu större ansvar än kommunens chefer och politiker för spridningen av magsjukeparasiter.

Jag har inte sett någon så kallad fågelvän ta upp avföring efter sina ”skyddslingar”. Däremot tar de flesta hundägare upp avföring efter sina fyrbenta vänner, men tyvärr kan det bli någon plutt kvar på marken, vilket är helt oacceptabelt.

Ansvariga chefer och politiker inom kommunen vet säkert vilka lämpliga åtgärder som skall vidtas så att vi medborgare får tillbaka det fina, rena, bakteriefria och näringsfattiga vattnet i Storsjön. Snarast och före årsslutet, tack.

Magsjuk och arg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel