Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Facket inget för mig

Efter flera år som anställd inom restaurang och lika många år som medlem i hotell- och restaurangfacket, HRF, börjar jag fundera vilka mitt fack faktiskt företräder?

De senaste åren upplever jag att jag som medlem blivit en bricka i ett spel för att stödja politiska partier som jag inte har några sympatier med.

För att dra saker till sin spets; Delar av min medlemsavgift går till att finansiera en LO-kampanj som ger stöd åt förslag från Vänsterpartiet och Socialdemokraterna som direkt hotar mitt jobb. Detta då båda partierna driver på för höjd restaurangmoms och höjda arbetsgivaravgifter.

Alla med någon form av branscherfarenhet – vilket HRF bör ha – förstår att vita jobb kommer att bli svarta, företag kommer att stänga när siffrorna visar rött och personal kommer sägas upp.

Det är vad jag som medlem i HRF har betalat för.

Jag kan inte se att facket företräder mig som medlem genom att aktivt använda mina pengar för att göra mig arbetslös. Däremot företräder man LO:s vänligt inställda linje gentemot Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.

När man dessutom har en ordförande som står med på Vänsterpartiets lista till riksdagsvalet så blir det uppenbart för mig att hotell- och restaurangfacket inte är någonting för mig.

Det är en valplattform för en makthungrig politiker och en kassako för de röda partierna snarare än ett organ som för min talan.

Köks-Emma, 24 år, ex-medlem hos HRF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel