Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Facken kräver konsekvensanalys vid uppsägningar i Bergs kommun

Facken vill ha en konsekvensanalys innan de godkänner uppsägningar av tjänster inom städ och kök i Bergs kommun.

Totalt handlar det om fem tjänster.

Annons

Nu har budgetförhandlingarna genomförts i Bergs kommun och det blev inga stora protester om man ska tro barn- och utbildningschef Karin Flodin.

– Neddragning av en tjänst som specialpedagog på elevhälsan ville inte facken ställa sig bakom, säger hon. Vi lovade se över detta en gång till för att se om vi kan finansiera tjänsten inom befintlig ram.

När det gäller minskning av två personer i köken och tre städare lovade kommunen att komma med en konsekvensanalys av arbetsmiljöriskerna.

– Facken ville veta vad detta kommer att innebära för de som bli kvar.

Nu ska frågan vidare till verksamhetsnämnden den 6 oktober, då ska alla ha tagit del av analyserna.

– Fackens yrkande följer med, men vi vidhöll vår ståndpunkt i de flesta fallen. Vi gick dem alltså till mötes vad gäller specialpedagogen, och arbetet med en risk- och konsekvensanalys har satts igång.

Skolledarförbundet ifrågasatte också förslaget om en utökning av en utvecklingsledare, jämfört med förra års budget. De ansåg inte att administrationen ska svälla när det är ekonomiskt kärvt.

Karin Flodin menar att det inte handlar om några stora strukturförändringar som det var förra året.

– Men vi plockar även hem verksamhet från exempelvis Östersund. Vi har startat en egen grundsärskola med ett elevhem och korttidsboende, det har gett utrymme för fler anställningar i kommunen. Pengar som vi tidigare har köpt tjänster för motsvarande 20 arbetstillfällen till kommunen.