Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Facebook spelar stor roll för ungdomars informationshämtning visar utvärdering

Arbetet under pandemin, då alla skulle vaccineras mot den så kallade svininfluensan, fungerade väldigt bra i vårt län.

Det visar en färsk utvärdering gjord av landstinget

Men inför framtida pandemier kommer landstinget att överväga att ta hjälp av sociala medier som exempelvis Facebook och Twitter.

"Facebook har redan under aktuell pandemi en förhållandevis stor roll när det gäller ungdomars informationsinhämtning. Vi en framtida pandemi kommer de sociala medierna sannolika att spela ännu större roll.”

På det hela taget tycks arbetet med pandemin ha fungerat mycket bra i Jämtlands län men tillgången på vaccin bromsade upp arbetet.

Det var även svårt ibland att få ut information om vaccinationstillgång till allmänheten snabbt.

Men organisationen fungerade bra och att plocka in personal från bland andra Röda Korset för att hjälpa till med logistiken visades sig vara ett mycket bra drag.

Ändå upplevde personal och verksamheten i övrigt att situationen var ansträngd under den här tiden.

När det gäller pandemi- och vaccinationsplaner vore det önskvärt om dessa uppdateras kontinuerligt och följs då skarpt läge uppstår, är en slutsats som dras.

I utvärderingen sägs också att det inte oväntat är de lokala förhållandena som styr behovet av extra personal och lokaler.

Förutom frivilliga som Röda Korsets personal så har pensionerade sjuksköterskor varit en resurs. Samtidigt pekas på ett gott samarbete mellan landsting och kommun.