Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Facebook ska locka fler till Östersunds kommun

Användningsområdena på Facebook fortsätter att breda ut sig. Nu går det även att söka jobb i Östersunds kommun genom sidan.

För att locka fler till Östersund har kommunen tagit till det sociala medlet Facebook och startat en grupp för lediga jobb i Östersunds kommun. Gruppen startade för två månader sen och har redan över 1000 medlemmar. Syftet med gruppen är att nå ut till fler, framförallt unga människor, som använder Facebook dagligen.

– Det är ett sätt att marknadsföra Östersunds kommun och locka fler att vilja bo och leva här, säger Victor Fors, område personal på Östersunds kommun.

Han menar att genom att finnas på Facebook kan kommunen synas mer och visa att de hänger med i utvecklingen. Men gruppen ska också ha ett klart syfte, enligt kommunen, och där kommer jobbdelen in. Nya jobbannonser tillkommer varje vecka och dyker då upp som en länk på medlemmarnas nyhetsflöde för att de snabbt och enkelt ska få reda på var de finns lediga jobb.

Intresset för gruppen är stort och medlemmarna består främst av kvinnor mellan 18-24 år. Hälften av alla medlemmar är från Stockholm, vilket Victor Fors tror beror på att många från Jämtland bor där nu och har en tanke på att flytta tillbaka.