Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Få ville ompröva beslut om skyttegymnasiet

Riksidrottsstyrelsen beslutade igår att flytta skyttegymnasiet från Strömsund till Sävsjö.

– Vi lägger oss inte i varför Svenska Skyttesportförbundet förordar Sävsjö framför Strömsund, säger Helen Wiklund-Wårell från Riksidrottsstyrelsen.

Riksidrottsstyrelsen beslutade vid sitt möte att flytta riksidrottsintaget för skytte från Strömsund till Sävsjö.

– Vi tog beslutet utifrån Svenska Sportskytteförbundets förslag, säger Helen Wiklund-Wårell från Riksidrottsstyrelsen. Deras önskemål är att ändra studieort och vi har inga erinringar emot det så länge den nya studieorten uppfyller kraven.

Helen Wiklund-Wårell har fått en kopia på skrivelse från Strömsunds kommun, ställd till Svenska Skyttesportförbundet där man begär omprövning av nedläggningsbeslutet. Hon har också tagit del av skrivelser från Jämtland/Härjedalens Idrottsförbund och från Jämtland/Härjedalens Skyttesportförbund där man begär att Riksidrottsstyrelsen ska påverka Svenska Sportskytteförbundets beslut. Men specialidrottsförbundets åsikt väger alltid tyngst:

– Strömsund har ju bevisligen fungerat bra. Men vi lägger oss inte i varför Svenska Skyttesportförbundet förordar en ort framför någon annan. Det enda vi kontrollerar är att studieorten fungerar vad gäller träningsmiljö och skolmiljö.

John Landin, ny ordförande i Svenska Skyttesportförbundet är medveten att gamla styrelsen fattade detta beslut och att begäran om omprövning har kommit in:

– Förbundsmötet är vårt högsta beslutande organ, och frågan lyftes där, men fick inte majoritet för att gamla styrelsens beslut skulle omprövas. Det krävs en tredjedel av rösterna för en omprövning, det var 31 för en omprövning och 86 emot, och då får vi anta att de som var emot tyckte att styrelsens beslut var bra.

Saken avgörs formellt och slutgiltigt av Skolverket, i augusti.