Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Få unga tog chansen att påverka politiker om bostadsbyggandet

Bristen på lägenheter som unga har råd att bo var en central fråga i Badhusparken i lördags.

Annons

Hyresgästföreningens turné om framtidens bostadsbyggande gjorde ett stopp i Östersund.

Möjlighet fanns att ställa frågor till lokala politiker på plats, men antalet unga blev inte vad arrangörerna hoppades på. På fredagskvällen var det bal i Östersund och möjligen fanns en del av förklaringen där.

– Det som saknas i Östersund är att man inte har ett samtal med politikerna om bostäderna i framtiden.

– Östersund är en av de städer i Norrland som har störst bostadsbrist, säger Terese Zetterman på Hyresgästföreningens norrländska region.

På ett stort flygfoto kunde besökarna pricka in var man vill att det ska byggas bostäder och fotot överlämnas till kommunen för utvärdering.

– Vi är glada att så många politiker kommit hit men vi hade sett fler ungdomar på plats när möjligheten ges att träffa politiker öga mot öga. säger Terese Zetterman.

”I princip finns inga bostäder att söka för ungdomar i Östersund”, var en uppfattning som framfördes från scenen när det blev debatt om bostadsläget.

– Östersundsbostäder har legat lågt med bostadsbyggande sedan 15 år, konstaterade Gunnar Hjelm (M) som ifrågasatte S-ledningen i samband med det här

– Staten har ett ansvar för situationen och den borgerliga regeringen har tagit bort investeringsstödet. Det tycker jag är dåligt, sa Hannes Nygård från socialdemokratiska ungdomsförbundet i Östersund.

– Från 1995 har Socialdemokraterna styrt i Östersund och det har varit stilla. Det går inte bara att skylla på investeringsstödet i den här frågan, svarade Gunnar Hjelm.