Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Få nya anmälningar om glas

Anmälningarna om glas i kyckling och annan mat verkar ha avstannat, enligt Rikskriminalpolisen.

Annons

– Vad vi har kännedom om har det skett ytterst få anmälningar de senaste dagarna, säger Varg Gyllander, pressekreterare på Rikskriminalen, till TT.
Polisutredningen om glas i mat fortsätter. Rikskriminalen försöker få en överblick av de anmälningar som gjorts. Totalt verkar det fortfarande röra sig om ett tiotal polisanmälda fall. Hittills har ingen brottsrubricering satts.
De rapporter om främmande föremål i maten som kommer in till Svensk Handel är däremot fler än vanligt. Men i många fall är de inte relevanta, enligt Dick Malmlund, säkerhetsansvarig på Svensk Handel.
– Vi har ett större inflöde av fall där man hittar saker i mat. Men det är alla sorters fynd, som muttrar, säkerhetsnålar och plastbitar, säger Dick Malmlund.
De glasbitar som har hittats och polisanmälts ska nu analyseras av Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL).
– Jag kan tänka mig att kycklingproducenterna skulle vilja veta varifrån glaset kommer. Men det är inte alls säkert att vi kan uttala oss om någonting sådant, säger Anna Nilsson, chef för kemigruppen på SKL, till Sveriges Radio Östergötland.
Egenskaper som tjocklek och färg ska analyseras och jämföras med en databas, där omkring 2 000 sorters glas finns registrerade.

Mer läsning

Annons