Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Få känner igen sina politiker

När vi gick ut och frågade unga östersundare om de kände igen något av landstingsråden Robert Uitto eller Marianne Larm-Svensson var det ingen som kände igen dem. Det stämmer ganska bra med den undersökning som SKTF har gjort där bara ett fåtal kunde namnge en landstingspolitiker.

När fackförbundet SKTF gjorde en undersökning bland 6000 svenskar visade det sig att väldigt få kunde namnge en kommun- eller landstingspolitiker i det område där den tillfrågade bor. Och när LT tog med sig bilder på landstingsråden Robert Uitto (S) och Marianne Larm-Svensson (C) ut till östersundarna visade det sig att ingen kände igen dem. I SKTF:s undersökning kunde bara 20 procent av de tillfrågade namnge en politiker i det egna landstinget. Bland de tillfrågade i åldersgruppen - yngre än 30 år kan bara 4,5 procent namnge en landstingspolitiker.

Undersökningen har gjorts bland nästan 6000 svenskar i 22 kommuner varav Östersund är en.